Make-A-Thon

makeathonlogo

Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 juni organiseert de afdeling Mediatechnologie een uniek evenement voor studenten: een Make-a-Thon. Dit is een samenvoeging van de misschien wat bekendere Hack-a-Thon en the Makerscene. De Make-a-Thon is een wedstrijd van drie dagen en twee nachten. Maar liefst 72 uur lang werken de studenten non-stop in teamverband aan een technische media-uiting.

Geïnteresseerde studenten mochten zich zowel alleen of als team aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd. Het event vindt plaats in vleugel C. Op de tweede etage gaan de studenten aan de slag met hun project. De Make-a Thon is een continu proces. De teams werken in ploegendiensten, omdat het proces niet stil mag liggen. Dat vraagt nogal wat van de studenten, daarom is er ook gezorgd voor een plek om te ontspannen. Op de begane grond is een relaxruimte ingericht en om toch een uurtje slaap te pakken, zijn er slaapplekken in de kelder.

Samenwerking

Dit evenement zorgt voor een mooie samenwerking tussen de twee studierichtingen van Mediatechnologie. Voorafgaand, maar ook tijdens het event, verzorgen de Mediabeheerders dat de infrastructuur aanwezig is en functioneert. Daarnaast verzorgen zij een livestream zodat iedereen alles op de voet kan volgen.

Skills

Tot vrijdag 14.00 uur hebben de studenten de tijd om aan hun media-uiting te werken. Direct daarna mogen zij dit presenteren aan de jury, bestaande uit Wim van Vliet (Act2Skills), collega’s Rick van der Linden (Medewerker Communicatie) en Wijtze Zwolsmans (Consulent Informatievoorziening). De jury beoordeelt op basis van techniek, uitvoering, usability en originaliteit wie de uiteindelijke winnaars zijn.