Wie ik?

Hallo lezers,

Niet meer dan netjes om mezelf hier even voor te stellen. Geboren als Roland Sellis ergens in 1970 ben ik na het voortgezet onderwijs zelf onderwijs gaan leren om vervolgens ca. 12 jaar als leerkracht basisonderwijs door het leven te gaan. In het eerste jaar dat ik voor een klas met kinderen stond is ook mijn interesse voor de pc gewekt.

Niet snel daarna ben ik mijn eerste cursus gaan volgen en dat is eigenlijk nooit meer echt gestopt. Na een aantal jaren heb ik actief, samen met een collega van een andere school, een werkgroep opgericht met als doel: het bevorderen van ICT in de basisscholen van onze vereniging.

Het resultaat was dat ik ca. 3 jaar voor vele scholen IT werkzaamheden verricht heb. Hier kwam ik ook voor het eerst in aanraking met servers, routers en netwerkkabels. Ik vond het geweldig, een prachtige uitdaging om servers zo te configureren dat anderen er wat mee konden. Ook is er nascholing georganiseerd voor al die collega’s op al die scholen. Hier kwam ik in aanraking met het MediaCollege in Rotterdam. De lessen werden verzorgd door docenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR).

Het werd een soort van logisch vervolg. Een aantal jaren later stapte ik over van het basisonderwijs naar het MBO en werd docent Mediatechnologie op datzelfde GLR. En dat … doe ik heden nog steeds.

Wel ben ik me verder gaan bekwamen in datgene wat ik leuk vind en ben ondertussen Microsoft gecertificeerd (MCP – MCSA en MCSA Messaging). Ik heb de upgrade naar 2008 Server (MCITP) gedaan op het Microsoft platform en een aantal MTA’s (Microsoft Technology Associate). Daarnaast ACSP (Apple Certified Support Professional), ACTC (Apple Certified Technical Coördinator) en ACT (Apple Certified Trainer) gedaan vanaf OS X Snow Leopard (10.6) tot en met macOS Sierra (10.12). Zie ook mijn pagina over certificering.

Daarna ben ik me gaan concentreren op een breder gebied en merkte ik dat ik steeds minder behoefte had om me elke keer voor te bereiden op een examen. De focus in zo’n examen ligt elke keer op de nieuwe opties. Daar wordt zo diep op ingegaan dat het steeds minder relevant werd in het MBO-onderwijs.
Ik hou nu alleen mijn jaarlijkse MCT (Microsoft Certified Trainer) bij.

Hartelijke groet,
Roland Sellis