Make-a-Thon | De uitvoering

mat_cover

In mijn vorige blogpost heb ik geschreven over de Make-a-Thon, een event waarbij studenten MediaTechnologie in 3 dagen en 2 nachten in teamverband en in roulatie een game of webapplicatie gaan maken. Inmiddels liggen deze dagen en nachten al weer achter ons.

Ik was niet van plan om nog een blogpost over deze Make-a-Thon te schrijven, totdat deze dagen voorbij waren. Wat was het gaaf, vanaf het moment dat het idee geboren werd tot en met de laatste minuut waarop we de deuren achter ons dicht trokken. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Bijna 60 studenten die gemotiveerd, betrokken en met een enorme berg energie aan de slag gingen met een idee. Niet eerder heb ik ze alles zien geven, niet alleen met programmeren, het beheren van de infrastructuur en de live stream, maar ook de collegialiteit en de sportiviteit.

De producten die op vrijdagmiddag aan de driekoppige jury getoond werden waren allemaal van hoge kwaliteit. Van concept naar realisatie in 3 dagen! Wat ben ik trots op deze groep jonge mensen. Zij zijn een geweldige ervaring rijker die ze zonder schaamte op hun c.v. kunnen vermelden.

De ideeën voor volgend schooljaar liggen al klaar …