Gebruik van de Lion Recovery Disk Assistant

Aangezien ik toch zelf ook de ervaring wilde hebben met het maken van een Recovery USB stick voor OS X 10.7 Lion en het achter de hand hebben van een dergelijke stick erg handig kan zijn, heb ik er meteen maar een handleiding van gemaakt.

Hieronder in 4 stappen de beschrijving. Onderaan het artikel is een pdf document te downloaden waarin de stappen ook beschreven staan. let op! Gebruik van deze handleiding is altijd voor eigen risico. De auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid!

Stap 1
Neem een USB stick van 1GB of groter en zorg dat deze een ‘OSX Extended Journaled’-geformatteerde partitie heeft. In onderstaand voorbeeld heb ik de partitie “OSX_LION_RESCUE” als naam gegeven. Een dergelijke partitie kun je maken met Disk Utility.

Stap 2
Download van de website van Apple De “Lion Recovery Disk Assistant” (http://support.apple.com/kb/DL1433)

Stap 3

Start de applicatie (assistant.app) en ga akkoord met de voorwaarden
OS X 10.7 Lion detecteert de aangesloten USB stick (let op de partitienaam) en waarschuwt dat alles op de partitie verwijderd wordt. Zorg dus dat er geen waardevolle data meer op de USB stick staat. Klik op ‘Continue’

Stap 4
Na enige minuten is de stick klaar. De partitie is niet meer te zien in de Finder of in Disk Utility. Label de USB stick en berg hem goed op in het geval Recovery noodzakelijk is.