Prijsvergelijk computerboek

Voor de opleiding MediaTechnologie wilde ik eens bekijken of de nieuwe MTA (Microsoft Technology Associate) van meerwaarde kan zijn. (Zie voor meer info over MTA: http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mta.aspx)

Na het doornemen van enkele websites maar eens gezocht of er ook boeken over de drie IT Pro onderwerpen (Network, Server en Security Fundamentals) zijn. Al snel kwam ik bij de website van de bekende Bol uit. Als voorbeeld neem ik het boek: “Network Fundamentals”  (ISBN:9780470901830). Deze is bij Bol.com voor €60,99 (incl. 10 % korting) te koop. Dat zijn een hoop eurootjes voor 219 pagina’s (28 cent per pagina ;-)).

Dan toch nog maar eens zoeken op computerboek.nl, waar ik wel vaker boeken bestel. Helaas, daar waren de gewilde titels niet te vinden. Telefonsich contact gezocht: Ik zou diezelfde middag nog een antwoord per mail ontvangen. Nou belooft men dat wel vaker, maar deze keer bleek het waar te zijn en binnen 30 minuten had ik inderdaad een antwoord. De boeken zouden een dag laten op de site staan en de prijs zou €34,90 worden!

Kijk, dat noem ik wel een verschil (28 – 16 = 12 cent per pagina). Ik vraag me dan wel af hoe dat is vredesnaam mogelijk is. Dat eenzelfde boek elders iets duurder of juist goedkoper is, dat kan, maar ruim 26 euro? Dat gaat er bij mij niet in.

Aangezien ik het dan toch niet kan laten heb ik maar eens telefonisch contact gezocht met Bol.com. Helaas kunnen zij er niets aan doen aangezien ik mijn volledige naam en adresgegevens niet wilde geven. Dat heeft volgens mij namelijk totaal niets met deze kwestie te maken. Met andere woorden: Er zal wel niets aan veranderen. Voorlopig maar even niets bij Bol.com bestellen of anders heel goed prijsvergelijken. Ik vertrouw het namelijk niet meer zo met die besparing van 10% bij Bol …

Hieronder de screenshots van beide boekenverkopers. De eerste is van bol en de tweede dus van computerboek.nl