Google Education Roadshow

Google-Apps-for-Education

Google informeert, middels een roadshow per provincie, belangstellenden in het onderwijs over de mogelijkheden van de afdeling Education. Sinds een aantal jaren investeert Google behoorlijk in onderwijs met diverse cloud-diensten. In een kleine zaal bleken uiteindelijk zes personen, waarvan 4 van het Grafisch Lyceum Rotterdam, interesse te hebben. Tijdens de bijeenkomst kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Google Apps
 • Google Management Console
 • Google Chromebooks
 • Google Classroom

Mijn conclusie aan het einde van twee uur was dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de mogelijkheden. Door de verschillende Apps (waaronder ook HangOut) en de onbeperkte opslag in Google Drive geeft het behoorlijk veel mogelijkheden. Die zullen alleen maar groter worden naarmate ook Android Apps beschikbaar komen voor een Chromebook en Adobe de CC versie van de Creative Suite in een streaming versie gaat aanbieden. De Management Console geeft voldoende mogelijkheden om datgene te bereiken wat je wil. In combinatie met Classroom heeft ook de docent meer controle over groepen en gebruikers.

Toch zijn er ook wel nadelen te noemen, je hebt immers ‘altijd’ internet nodig en kunnen er geen applicaties geïnstalleerd worden. Maar zoals voor alle devices geldt ook hier: je moet kijken naar de bruikbaarheid per situatie. Dat maakt een Chromebook minder geschikt voor de opleiding MediaBeheer, maar algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen …

Denkend aan andere typen onderwijs zie ik zeker mogelijkheden voor basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Wat betreft de eerste groep, die zouden wellicht ‘server-loos’ verder kunnen en met het uitgespaarde geld een flink aantal Chromebooks aanschaffen. Voldoende interessant om serieus in overweging te nemen naar mijn idee.

Tijdens de presentatie werd onderstaande video getoond. Toepasselijk genoeg om ook hier te linken en een duidelijk signaal naar huidige studenten.

2 gedachten over “Google Education Roadshow”

 1. Hoi!
  Ik lees dat er 19 november een roadshow is. Ik ben benieuwd waar en of ik daar bij kan aansluiten?

  Groetjes Danielle

 2. De blogpost is van vorig jaar november en ligt dus alweer een tijdje achter ons. Ik heb niet vernomen dat er dit jaar weer een (dergelijke) roadshow is.
  Groet, Roland

Reacties zijn gesloten.