Logitech Spotlight

 

Enige tijd terug ontving ik via de afdeling innovatie de nieuwste presentatietool van Logitech.  In de afgelopen weken heb ik daardoor de mogelijkheid gehad om deze presenter te testen in de praktijk.

Als eerst de hardware zelf. De verpakking bevat de presenter, een kabeltje (usb-c / usb) om op te laden en een hoesje. Aan de onderkant van het device zit een lusje waarmee een kleine ‘usb-stick’ verwijderd kan worden. Deze usb-stick kan gebruikt worden om een connectie met een laptop te maken. Achter de usb-stick zit het oplaadpunt verborgen (usb-c). Het is ook mogelijk om, in plaats van de usb-stick de bluetooth optie te gebruiken. In de praktijk werkt dat erg handig in combinatie met de MacBook welke ik gebruik tijdens mijn lessen.

Na installatie van de software wordt er een verbinding tot stand gebracht tussen de presenter en de MacBook (of laptop). De software geeft diverse mogelijkheden. De meest handige functies die ik gebruikt heb zijn het vergrootglas (magnify) en de zaklamp (highlight). Met een druk op de knop laat je hiermee een deel van het scherm in een ‘vergrootglas’ zien, waardoor je heel eenvoudig details kan weergeven. De spotlight functie geeft een soort van zaklamp, waardoor de focus op een deel van het scherm gelegd kan worden.

 

Andere opties zijn bijvoorbeeld de timer waarmee je tijdens de presentatie haptic feedback kunt krijgen over de resterende tijd. Twee knoppen zijn ‘programmeerbaar’. Zelf heb ik ze ingesteld om het volume te regelen en over te schakelen naar een zwart scherm, maar ook andere opties zoals scrollen zijn mogelijk.

Conclusie

Na een paar weken kan ik niet anders zeggen dan dat de presenter enorm goed bevalt. Geen gedoe met een usb-stick of batterijen die leeg zijn. Maar bovenal biedt de functie ‘spotlight’ en ‘magnify’ echt een meerwaarde. Jammer van het prijskaartje van ca. €130,-.

Meer informatie: https://www.logitech.com/nl-nl/product/spotlight-presentation-remote