Goodreader

Nu een aantal collega’s al weer een tijdje gebruik maakt van de iPad krijg ik nog wel eens de vraag hoe bestanden nu makkelijk van en naar de iPad gebracht kunnen worden. Eén van de programma’s die op vele iPads staat is Goodreader. Uiteraard kan Goodreader prima met dropbox om gaan, maar soms wil je net even een grotere hoeveelheden data van de computer naar Goodreader brengen. Uiteraard zijn daar ook mogelijkheden voor. Hieronder beschrijf ik er twee.

Eén van de mogelijkheden die je hebt zit ingebouwd in Goodreader. Onderin het rechterscherm zit namelijk het wifi-icoontje. Als je daar op klikt krijg je een venster te zien zoals hieronder. Er staan twee adressen genoemd, de bovenste kun je op elke computer gebruiken en de onderste (bonjour) op een Mac. Die computer moet met hetzelfde netwerk verbonden zijn als de iPad. Als je het genoemde adres invoert in een browser maak je verbinding met de iPad en kun je bestanden draadloos direct naar Goodreader kopiëren. In de afbeelding hieronder zie je dat er een transfer gaande is en je wordt gewaarschuwd dat je de verbinding ondertussen niet moet verbreken.

Het is echter ook mogelijk om de iPad via de meegeleverde USB kabel met de computer te verbinden. Indien je de iPad met iTunes verbonden hebt en dat staat ook geïnstalleerd  kun je van iTunes gebruik maken om bestanden heen en weer te kopiëren. Een andere mogelijkheid is om een klein programmaatje te dowloaden van de website van Goodreader (http://www.goodreader.com/usb/) en dat installeren. Er is een versie voor Windows en OS X. Met dat programmaatje en een, middels USB, verbonden iPad kun je ook bestanden van en naar de iPad kopiëren (zie afbeelding hieronder).

1 gedachte over “Goodreader”

Reacties zijn gesloten.