Remote sync tussen Goodreader en OneDrive

Al sinds ik een iPad heb staat daar de app GoodReader op geïnstalleerd. Meestal gebruik ik het om documenten te lezen en te annoteren. Het plaatsen van een document van een computer naar de app kost elke keer wel aandacht en versiebeheer is op die manier ook niet altijd even makkelijk. Daarnaast gebruik ik steeds meer de cloud (bijvoorbeeld OneDrive) om mijn bestanden op te slaan.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een mogelijkheid om documenten vanuit OneDrive te synchroniseren op de iPad en ik kan je vertellen: dat kan!

Stap 1

Open Goodreader. Klik allereerst op de knop Connect in de balk bovenin het rechtervenster. Voeg vervolgens een Server toe met de knop “Add”. Het soort Server dat je kiest is WebDav.

Remote sync met Goodreader en OneDrive

Stap 2

Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in. Het lastigste is het URL-address. Dat licht ik hieronder toe.

Remote sync met Goodreader en OneDrive

De URL naar OneDrive zit als volgt in elkaar:

De URL naar OneDrive

Op de witte vlakken moet je jouw eigen gegevens invullen. Deze informatie kan je vinden door naar jouw OneDrive te gaan en vervolgens in de adresbalk deze gegevens te bekijken. Tussen gebruikersnaam, domeinnaam en nl staan underscores (laag streepje). Uiteraard kan nl ook com of een andere extensie zijn.

Eenmaal alles ingevuld kan je nog bepalen wat er met wijzigingen moet gebeuren. Stel je verwijderd een document uit GoodReader, moet deze dan ook uit