Ierland

Van 30 april t/m 7 mei 2013 (meivakantie) hebben we met het hele gezin een trip gemaakt naar Ierland.

We hadden een aantal doelen gesteld bij deze reis. Zo wilden we met verschillende soorten vervoer onze reis gaan maken, dat resulteerde meteen in het feit dat we dus ook licht wilden reizen. Geen zware tassen of koffers mee waar me steeds mee moesten zeulen. Met z’n vieren zijn we uiteindelijk uitgekomen op 3 kleine trolleys en 1 rugtas. Achteraf gezien was dat een prima keuze. Alles wat we echt mee wilden nemen was aanwezig en het reisde comfortabel genoeg. Wat betreft vervoer is dat ook redelijk gelukt. Zo zijn we in Nederland begonnen met de auto (meer uit noodzaak omdat de NS niet zo vroeg vanuit Vlaardingen vertrok op die dag), daarna de trein naar Schiphol, vliegtuig, AirCoach (bus), Luas (soort tram), taxi, gehuurde auto en de benenwagen gebruikt.

Een ander doel was om zowel onze broer/zwager/oom te bezoeken in Westport, maar ook Dublin te zien. Die combinatie is prima gelukt door de eerste twee en de laatste dag in Dublin door te brengen en de tussenliggende dagen met een gehuurde auto naar Westport te rijden en daar te verblijven en de omgeving te bekijken.

Tijdens ons bezoek hebben we Simon en Maria ontmoet. Twee geweldige mensen die veel met muziek bezig zijn (website). We hebben een dag bij hen vertoefd waarbij we veel met elkaar gesproken hebben naast dat we ook home-made brandnetelsoep en brood gegeten en brandnetelbier gedronken hebben. Zowel Simon als Maria waren onder de indruk van de kleine demonstratie die onze meiden daar in de huiskamer gegeven hebben. Bekijk voor een indruk de video hieronder.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=JDDL8POvpS4[/tube]